Leveles tepertős pogácsa III

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1.5 dl tejföl
  • 1 dl fehér bor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanálnyi só
  • 30 dkg töpörtyű
  • 5 dkg zsír

Elkészítés

A langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt, majd a sót, a lisztet, a tojások sárgáját és a fehérborral rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. 15 percig pihentetjük lisztezett deszkán. 1 cm vastagra kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, a tepertő egyharmadával megszórjuk, hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük. Még kétszer kinyújtjuk, zsírt rákenünk, tepertőt szórunk rá. Az utolsó hajtás után a tésztát hideg helyen 2 órát pihentetjük. Megint nyújtjuk, szaggatjuk, fél órát pihentetjük, felvert tojással megkenjük, forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.